Recent heeft Johannes de cursus Orthopedische Revalidatie met succes afgerond.

Wat is Orthopedische Revalidatie volgens de 4xT Methode®?

Orthopedische Revalidatie volgens de 4xT Methode is een behandel ‘algoritme’, waarbij manuele en fasciale (bindweefsel) technieken worden gecombineerd met nieuwe tapemethodes. De behandelingen worden aan de hand van simpele testen gekozen, waardoor een protocol ontstaat.

De 4xT methode staat voor Testen, Triggeren, Tapen en Trainen. Tijdens elke behandeling wordt met een aantal sneltesten bekeken welke beweging de pijn doet afnemen of de beweeglijkheid verbetert. Na het testen wordt de klacht in deze richting getriggerd en de geteste richting ingetapet.  Als laatste wordt er getraind om de voorkeursrichting van weefsel in te slijpen.

Bij deze methode wordt voornamelijk gekeken naar de uitlijning van zowel gewrichten als de bindweefsellijnen in het lichaam, wat Orthopedische Revalidatie tot een unieke en effectieve behandelmethode maakt.

De 4xT methode is toepasbaar bij vrijwel alle orthopedische klachten aan het bewegingsapparaat en is geschikt voor jong en oud, bij zowel acute als chronische klachten.

Orthopedische Revalidatie volgens de 4xT methode is ontwikkeld door FysioPhysics. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de praktijk via info@fysiowymbrits of 0515-531832.