Johannes van der Veen rondt cursus Orthopedische Revalidatie af

Recent heeft Johannes de cursus Orthopedische Revalidatie met succes afgerond.

Wat is Orthopedische Revalidatie volgens de 4xT Methode®?

Orthopedische Revalidatie volgens de 4xT Methode is een behandel ‘algoritme’, waarbij manuele en fasciale (bindweefsel) technieken worden gecombineerd met nieuwe tapemethodes. De behandelingen worden aan de hand van simpele testen gekozen, waardoor een protocol ontstaat.

De 4xT methode staat voor Testen, Triggeren, Tapen en Trainen. Tijdens elke behandeling wordt met een aantal sneltesten bekeken welke beweging de pijn doet afnemen of de beweeglijkheid verbetert. Na het testen wordt de klacht in deze richting getriggerd en de geteste richting ingetapet.  Als laatste wordt er getraind om de voorkeursrichting van weefsel in te slijpen.

Bij deze methode wordt voornamelijk gekeken naar de uitlijning van zowel gewrichten als de bindweefsellijnen in het lichaam, wat Orthopedische Revalidatie tot een unieke en effectieve behandelmethode maakt.

De 4xT methode is toepasbaar bij vrijwel alle orthopedische klachten aan het bewegingsapparaat en is geschikt voor jong en oud, bij zowel acute als chronische klachten.

Orthopedische Revalidatie volgens de 4xT methode is ontwikkeld door FysioPhysics. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de praktijk via info@fysiowymbrits of 0515-531832.

 

Joke Flapper bekkenfysiotherapeut i.o.

Joke Flapper is in september 2017 gestart met de 3-jarige opleiding Master Bekkenfysiotherapie aan de SOMT University in Amersfoort.

Bekkenfysiotherapie is een therapie bij bekkenklachten, zoals:

  • ongewild urineverlies en /of  ontlasting, incontinentie
  • niet te onderdrukken aandrang om te plassen en/of te ontlasten
  • moeizaam kwijt kunnen van ontlasting: obstipatie
  • gevolgen van verzakkingen van blaas, baarmoeder of darmen
  • bekkenpijn in de periode tijdens en na zwangerschap en bevalling

Joke zal zich de komende jaren steeds meer specialiseren in de behandeling van bovenstaande klachten.

 

 

De GAMEBOYRUG, een ernstig probleem onder jongeren

Kinderen in de groei ontwikkelen door verkeerd en veelvuldig gebruik van smartphones, tablets en spelcomputers een kromme, vergroeide rug.

Artsen zien steeds vaker jongeren met dezelfde rugproblemen als oudere mensen. Uit een grote studie in Finland blijkt uit MRI- scans dat de ruggen van kinderen tussen acht en achttien jaar, die kerngezond lijken, kenmerken vertonen van de ruggen van ouderen.  Als kinderen in de groei altijd voorovergebogen zitten, ontstaat er teveel druk op de rug.  De tussenwervelschijven worden aan de voorkant dunner dan aan de achterkant, waardoor de rug kromgroeit. Hierdoor heeft maar liefst 40 % van de jongeren de rug van een vijftigjarige.

Simone Vereecken, Oefentherapeut-Mensendieck, is recent geschoold in de nieuwste testen en inzichten en kan beoordelen of er (dreigende) rugproblemen zijn bij een opgroeiend kind. Neem voor meer informatie contact op met onze praktijk.