Joke Flapper bekkenfysiotherapeut i.o.

Joke Flapper is in september gestart met de 3-jarige opleiding Master Bekkenfysiotherapie aan de SOMT University in Amersfoort.

Bekkenfysiotherapie is een therapie bij bekkenklachten, zoals:

  • ongewild urineverlies en /of  ontlasting, incontinentie
  • niet te onderdrukken aandrang om te plassen en/of te ontlasten
  • moeizaam kwijt kunnen van ontlasting: obstipatie
  • gevolgen van verzakkingen van blaas, baarmoeder of darmen
  • bekkenpijn in de periode tijdens en na zwangerschap en bevalling

Joke zal zich de komende jaren steeds meer specialiseren in de behandeling van bovenstaande klachten.

 

 

De GAMEBOYRUG, een ernstig probleem onder jongeren

Kinderen in de groei ontwikkelen door verkeerd en veelvuldig gebruik van smartphones, tablets en spelcomputers een kromme, vergroeide rug.

Artsen zien steeds vaker jongeren met dezelfde rugproblemen als oudere mensen. Uit een grote studie in Finland blijkt uit MRI- scans dat de ruggen van kinderen tussen acht en achttien jaar, die kerngezond lijken, kenmerken vertonen van de ruggen van ouderen.  Als kinderen in de groei altijd voorovergebogen zitten, ontstaat er teveel druk op de rug.  De tussenwervelschijven worden aan de voorkant dunner dan aan de achterkant, waardoor de rug kromgroeit. Hierdoor heeft maar liefst 40 % van de jongeren de rug van een vijftigjarige.

Simone Vereecken, Oefentherapeut-Mensendieck, is recent geschoold in de nieuwste testen en inzichten en kan beoordelen of er (dreigende) rugproblemen zijn bij een opgroeiend kind. Neem voor meer informatie contact op met onze praktijk.