Mindfulness bij Fysiowymbrits

Fysiowymbrits start 1 februari 2019 met een serie van 8 trainingen Mindfulness. Deze vinden plaats op de woensdagmiddag van 14.30 tot ±16.00 in IJlst.

Mindfulness is een training welke gebaseerd is op de methodes Mindful Based Stress Reduction (MBSR) en de Mindful Based Cognitive Therapy (MBCT). Deze methodes zijn internationaal onderzocht en werkzaam gebleken bij o.a. stress gerelateerde klachten en chronische pijn. Het is geen therapie. Je oefent in bewust aanwezig te zijn ‘in het hier en nu’ zonder te oordelen. Je aanvaardt de situatie zoals die is en creëert zo ruimte om problemen van een andere kant te bekijken.

Mindfulness kan o.a. helpen bij:

  • Het verminderen van stress gerelateerde klachten.
  • Het verbeteren van de bewegingskwaliteit en moeiteloos bewegen.
  • Het verminderen van chronische pijn en/of hier beter mee leren omgaan.

De trainingen zullen bestaan uit o.a. aandachtsoefeningen (meditaties), body scans en bewegen, aangepast aan je eigen fysieke mogelijkheden. Hierbij ligt de focus op bewegingskwaliteit, houding en ademhaling.

Kosten

  • Deelname in een groep van 4 tot 8 personen: € 300 (± 2 uur) p.p.
  • Individuele deelname in overleg.

Je kan je aanmelden door contact op te nemen met onze praktijk op 0515-531832 of info@fysiowymbrits.nl.

Fit op wintersport met Fysiowymbrits!

Fit op wintersport met Fysiowymbrits!

Ga je binnenkort op wintersport? Ben je beginnend of gevorderd skiër en/of snowboarder en wil je fit van de berg skiën/ snowboarden? Dan heeft Fysiowymbrits een specifiek trainingsprogramma voor jou als beginnend of gevorderd skiër/ snowboarder.

Waar:
Fysiowymbrits, Dassenboarch 23b Ijlst

Wanneer:
Dag en tijd in overleg, in de periode november 2018 t/m februari 2019

Blessure?
Heb je een blessure, maar wil je wel graag op wintersport? Ook daarvoor ben je bij Fysiowymbrits aan het juiste adres, aan de hand van een intake gaat de fysiotherapeut voor jou een passend schema opstellen.

Kosten
€ 65,- voor acht trainingen onder begeleiding van een fysiotherapeut in groepsverband

Johannes van der Veen rondt cursus Orthopedische Revalidatie af

Recent heeft Johannes de cursus Orthopedische Revalidatie met succes afgerond.

Wat is Orthopedische Revalidatie volgens de 4xT Methode®?

Orthopedische Revalidatie volgens de 4xT Methode is een behandel ‘algoritme’, waarbij manuele en fasciale (bindweefsel) technieken worden gecombineerd met nieuwe tapemethodes. De behandelingen worden aan de hand van simpele testen gekozen, waardoor een protocol ontstaat.

De 4xT methode staat voor Testen, Triggeren, Tapen en Trainen. Tijdens elke behandeling wordt met een aantal sneltesten bekeken welke beweging de pijn doet afnemen of de beweeglijkheid verbetert. Na het testen wordt de klacht in deze richting getriggerd en de geteste richting ingetapet.  Als laatste wordt er getraind om de voorkeursrichting van weefsel in te slijpen.

Bij deze methode wordt voornamelijk gekeken naar de uitlijning van zowel gewrichten als de bindweefsellijnen in het lichaam, wat Orthopedische Revalidatie tot een unieke en effectieve behandelmethode maakt.

De 4xT methode is toepasbaar bij vrijwel alle orthopedische klachten aan het bewegingsapparaat en is geschikt voor jong en oud, bij zowel acute als chronische klachten.

Orthopedische Revalidatie volgens de 4xT methode is ontwikkeld door FysioPhysics. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de praktijk via info@fysiowymbrits of 0515-531832.

 

Joke Flapper bekkenfysiotherapeut i.o.

Joke Flapper is in september 2017 gestart met de 3-jarige opleiding Master Bekkenfysiotherapie aan de SOMT University in Amersfoort.

Bekkenfysiotherapie is een therapie bij bekkenklachten, zoals:

  • ongewild urineverlies en /of  ontlasting, incontinentie
  • niet te onderdrukken aandrang om te plassen en/of te ontlasten
  • moeizaam kwijt kunnen van ontlasting: obstipatie
  • gevolgen van verzakkingen van blaas, baarmoeder of darmen
  • bekkenpijn in de periode tijdens en na zwangerschap en bevalling

Joke zal zich de komende jaren steeds meer specialiseren in de behandeling van bovenstaande klachten.

 

 

De GAMEBOYRUG, een ernstig probleem onder jongeren

Kinderen in de groei ontwikkelen door verkeerd en veelvuldig gebruik van smartphones, tablets en spelcomputers een kromme, vergroeide rug.

Artsen zien steeds vaker jongeren met dezelfde rugproblemen als oudere mensen. Uit een grote studie in Finland blijkt uit MRI- scans dat de ruggen van kinderen tussen acht en achttien jaar, die kerngezond lijken, kenmerken vertonen van de ruggen van ouderen.  Als kinderen in de groei altijd voorovergebogen zitten, ontstaat er teveel druk op de rug.  De tussenwervelschijven worden aan de voorkant dunner dan aan de achterkant, waardoor de rug kromgroeit. Hierdoor heeft maar liefst 40 % van de jongeren de rug van een vijftigjarige.

Simone Vereecken, Oefentherapeut-Mensendieck, is recent geschoold in de nieuwste testen en inzichten en kan beoordelen of er (dreigende) rugproblemen zijn bij een opgroeiend kind. Neem voor meer informatie contact op met onze praktijk.